Fáradtság ellen gyógygomba, avagy energianövelés természetesen

Az eredeti dr. Fachet gyógygomba egyenesen a feltalálótól

Fáradtság ellen gyógygomba

Mivel a fáradtság a modern társadalomban az egészséget, a munka hatékonyságát és az életminőséget érintő komoly problémává válik, nagy szükség van a fáradtság elleni hatékony gyógymódokra. Gyakori panaszról van szó, amely különösen a középkorú vagy annál idősebb embereknél jelentkezik rendszeresen. Szerencsére rengeteg egyszerű módszer létezik az energia növelésére, köztük a gyógygombák.

1993-ban kínai sportolók azzal sokkolták a világot, hogy a Stuttgartban megrendezett szabadtéri atlétikai világbajnokságon egyik világcsúcsot döntötték meg a másik után. Kiderült, hogy mindannyian hernyógombát fogyasztottak, amely jelentős energianövelő és teljesítményfokozó tulajdonságokkal bír. Azonban ne szaladjunk ennyire előre – nézzük át tüzetesen, minek köszönhetik ezt a hatásukat a gyógygombák, és minek köszönhetően szállnak harcba a fáradtság ellen.

Sokakat érintő probléma

A fáradtság az emberek több mint 20 százalékát érinti világszerte. Okozhatja a munkahelyi túlterheltség, a túlzott fizikai igénybevétel, az alváshiány, de betegség, szorongás vagy depresszió tünete és gyógyszerek mellékhatása is lehet. A sokak által alkalmazott stimulánsok, mint a kávé és az energiaitalok csak átmeneti enyhülést hoznak, és hosszú távon akár egészségügyi problémákat okozhatnak. A fáradtság megszüntetéséhez elengedhetetlen szervezet egyensúlyának helyreállítása, amelyben jó szolgálatot tehetnek a gyógygombák.

A gombák gyógyászati ​​felhasználásának hosszú története van, és számos tanulmány igazolta az egészségügyi előnyeiket, például az antioxidáns, rákellenes, immunmoduláló, gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és antidiabetikus hatásukat. Valószínűleg azáltal enyhítik a fáradtságot, hogy jótékonyan hatnak a különféle szervrendszerekre. A máj működésének, valamint a vérkeringés és a vércukorszint szabályozásának javítása révén elejét vehetik a kimerültség kialakulásának, sőt egy sor más betegségnek. A gyógygomba-kiegészítők a jóllét titkos fegyverei lehetnek, ráadásul – sok vényköteles tablettával ellentétben – nagyon biztonságosak. A legjobb gomba-kiegészítőknek általában minimális mellékhatásaik vannak, ha vannak egyáltalán.

Hogyan működnek?

A gyógygombák a fáradtság elleni hatásukat bioaktív összetevőik révén fejtik ki. Ezek közé tartoznak a poliszacharidok, a peptidek, a nukleozidok, a fenolos vegyületek és triterpenoidok, azonban további kutatások szükségesek a hatóanyagok azonosításához. A poliszacharidok fő funkciói közé tartozik a tejsavképződés gátlása, a glikogénraktározás növelése a májban, a hormonműködés és a vércukorszint szabályozása, valamint az antioxidáns és az immunmoduláló tulajdonság, amelynek köszönhetően hatékonyan lépnek fel a fáradtság ellen. Elsimítják az idegeket, és nemcsak az álmatlanságban szenvedő betegek tüneteit csökkentik, hanem jelentősen javul a betegek lelkiállapota, étvágya és általános állapota is. A gyógygombák gazdagok béta-glükánban (a poliszcharidok egyik fajtája) erősítik az immunrendszert, serkentik az agyműködést, az agy és a tüdő oxigénellátását. Javítják a memóriát, fokozzák koncentrációt, egyensúlyba hozzák a májműködést. Csökkentik a stresszszintet, és segíthetik a szervezetet a betegségek és a korai öregedés elleni küzdelemben. Képesek csökkenteni a szorongást és javítani a hangulatot. Az immunitás támogatása a gyógygombák egyik fő ereje. Ha az immunrendszerünk erős, jóval erősebbnek, energikusabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunkat

Melyik gyógygombát érdemes fáradtság ellen szedni?

A shiitake gomba kiváló B-vitamin-forrás. A B-vitamin ösztönzi a mellékvese működését, és az élelmiszerekből származó tápanyagokat hasznosítható energiává alakítja. Bebizonyosodott, hogy szerepet vállal a hormonok természetes egyensúlyának fenntartásában, és megszünteti az agyi ködöt. A kognitív teljesítményt szintén javítja.

A pecsétviaszgombát a Hagyományos Kínai Orvoslás első számú adaptogénjeként tisztelik. Az adaptogének olyan természetes anyagok, amelyek segítik a szervezetet a fizikai, kémiai és biológiai stressztényezők leküzdésében és az azokhoz való alkalmazkodásban. A mellékvesekéreg működésének támogatása révén segít egyensúlyban tartani a stresszhormonok, azaz a kortizol és adrenalin szintjét. Ezáltal csökkenti a szorongást, és gondoskodik a pihentető alvásról. A kínai és japán gyógynövénykutatók gyakran ajánlják azoknak a betegeknek, akiknek alvási nehézségei vannak. A Journal of Ethnopharmacology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint a gomba három napon át történő használata jelentősen megnövelte a teljes alvási időt. A gombában található triterpének (különösen ganodersav és lucidénsav) segítik a jelenleg normális vérnyomás fenntartását, miközben támogatják a keringési rendszer működését.

A kínai hernyógomba antidepresszáns, mérsékli a stresszt, nyugtatja az idegeket, így jó szolgálatot tehet azoknak, akik rosszul alszanak. Nem ellentmondás, de ezzel együtt kiváló serkentő: feltölt energiával, növeli az állóképességet és javítja a mentális teljesítményt. Ez leginkább annak köszönhető, hogy növeli az oxigénszintet és a vérellátást, így fokozza az izmok teljesítőképességét.

A bokrosgomba magas antioxidáns-tartalmú, ami pozitívan van az agyra és a kognitív egészségre. Az agy sok oxigént igényel az optimális működéshez, ami miatt megnövekszik az oxidatív stressz kockázata. A kutatások azt mutatják, hogy az antioxidánsok csökkentik az oxidatív stresszt, és okkal gyanítható, hogy szerepet játszanak a kognitív funkciók, például a memória védelmében. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az antioxidánsok gátolhatják az agysejtek pusztulását, ily módon segíthetnek megelőzni a memóriavesztést.

Ha úgy érezzük, hogy már semmi nem motivál minket, mert szellemileg annyira elfáradtunk, számíthatunk a mandulagomba segítségére. Ez a gyógygomba fokozza a dopamin termelődését, átlendít a holtponton és élénkít. Nagyszerű megoldás akkor is, ha a stresszel küzdünk. Sőt, ez még nem minden, hiszen az alvászavarok megszüntetésére ugyanígy használható. 

Az oroszlánsörény-gombában rejlő két diterpén, a hericenonok és az erinacinok támogatják az agy egészségét. Ez a gyógygomba javítja a memóriát, gyorsabb gondolkodást és hatékonyabb agyműködést eredményez. A feledékenység egyik tökéletes ellenszere, emellett energiával látja el a szervezetet.

A Fachet Vital Defense Basic bokrosgomba-, mandulagomba-, pecsétviaszgomba- és shiitake kivonatot egyaránt tartalmaz. Dr. Fachet József professzor több évtizedes kutatómunkájának eredménye, és kiemelkedően magas poliszacharid-tartalommal rendelkezik. A készítményben található valamennyi alapanyag kizárólag a Fachet professzor által meghatározott termőterületről származik, ez szavatolja a recept tökéletes hatását.

Forrás:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5584359/

A cikkben olvasható állítások nem vonatkoznak közvetlenül a honlapon szereplő termékeinkre