Megfázás ellen gyógygomba

Az eredeti dr. Fachet gyógygomba egyenesen a feltalálótól

Hogyan segít megfázás ellen a gyógygomba

Szinte már megszoktuk, hogy időről, időre megfázunk, pedig ennek nem kellene így lennie. Már csak azért sem, mert a megfázás (nátha, meghűlés) számos veszélyt rejt magában, akár komoly szövődmények forrása is lehet. Megfázás ellen azonban van természetes megoldás, mégpedig a pecsétviaszgomba. Ráadásul nemcsak a tünetek enyhítésére, hanem a megelőzésre is kiváló!

Megfázás? Ugyan már, egy kis náthára nem kell sok szót vesztegetni, majd szépen elmúlik magától – sokan gondolják így, azonban ez egy nagyon rossz megközelítés. A testünk egy templom, amit védeni kell és nem magára hagyni a vírusok és káros baktériumok elleni folyamatos küzdelemben.
Mert, bár a megfázásból rendszerint könnyen meggyógyulunk nem szabad elfelejteni, hogy miközben az immunrendszer a megfázás ellen lép fel, kevesebb ereje marad a többi kórokozó leküzdésére. Nem véletlen, hogy a szokványos és egyébként kevésbé ártalmas, inkább csak kellemetlen megfázás, vagyis nátha idején felerősödhetnek más betegségek tünetei.

Megfázás ellen: miért kell mást tenni, mint influenza esetén?

Fontos kérdésről van szó, mert a legtöbben hajlamosak összekeverni a megfázást és az influenzát, emiatt pedig ugyanazt a kezelési módszert választják. Ez nagy hiba, hiszen más természetű betegségekről beszélünk.

De, lássuk először a hasonlóságokat:

  • Mindkettő fertőző légúti megbetegedés
  • Mindkettő nagyon kellemetlen lehet, ha nem készülünk fel időben
  • Egyes tüneteik (orrfolyás, láz) nagyon hasonlóak
  • Akár súlyos szövődményeket is okozhatnak

És a különbségek:

  • Az influenzát kizárólag az influenzavírusok okozzák
  • A megfázás hátterében a rhinovírusok, az RSV (respiratory syncytial vírus), entero- és adenovírusok egyaránt állhatnak
  • A megfázás tünetei általában enyhébbek (gyengeség, hőemelkedés, orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, torokfájás, fejfájás, köhögés), míg az influenza gyakran magas lázzal jár és a nátha előbb felsorolt tünetei sokkal erősebben jelentkeznek

Ebből következik, hogy megfázás ellen nem hatnak az influenzaoltások és más, kifejezetten az influenza vírusát elpusztító gyógyszerek. Tüneti kezelésként természetesen segíthetnek a lázcsillapítók, fejfájást- és torokfájást enyhítő szerek és sok minden más is, azonban ezek nem magát a betegséget okozó vírust célozzák. Egyébként is, az a legjobb, ha nem is hatalmasodik el rajtunk a nátha, amit azzal érhetünk el, ha a megelőzésre összpontosítunk. Azaz úgy küzdünk a megfázás ellen, hogy nem is hagyjuk kialakulni.
És ez akkor is így van, ha legtöbbször magától elmúlik, addig is viszont jelentősen rontja az életminőséget. Ami még fontosabb, hogy a betegeknél, időseknél és gyerekeknél súlyosabb szövődmények kialakulásához vezethet az egyszerű megfázás.

Van természetes megoldás

Ha lehet ilyet mondani és miért ne lehetne, a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum, reishi) a természet egyik legnagyobb ajándéka, a gombák valódi szupersztárja. Számtalan betegség esetén segíthet a ráktól (1) kezdve a szív- és érrendszeri problémákig. Ugyanígy sikerrel alkalmazható a megfázás ellen, ami leginkább elképesztő immunerősítő hatásának tulajdonítható.

Hogyan harcol a pecsétviaszgomba a megfázás ellen

Ez a különleges, szinte kizárólag keményfán megtelepedő gomba már látványra is különleges: színe erőteljes céklavörös, ami koncentrikus körökben változik, míg alakja sokféle lehet.
Fontos alapanyaga az évezredes kínai gyógyászatnak legfontosabb összetevői az aminosavak, valamint a triterpének és poliszacharidok. Utóbbiak kiváló antioxidánsok, amelyek hatékonyan veszik fel a harcot a szervezetet gyengítő antioxidánsokkal szemben. Ráadásul, a poliszacharidok valósággal felturbózzák az immunrendszert (2), ami így könnyebben legyőzi a náthát kiváló vírusokat. Ez azt jelenti, hogy képes megelőzni a betegséget, így a kellemetlen tünetek meg sem jelennek. Ha viszont már kialakult a nátha, felgyorsíthatja a gyógyulást.
Túl azon, hogy a pecsétviaszgomba valóságos vírusvédelmi szoftverrel rendelkezik, a benne lévő triperpének is segítségünkre lehetnek a megfázás ellen: ezek a vegyületek gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, lázcsillapító hatással rendelkeznek. Tehát, miközben a pecsétviaszgomba poliszacharidjai megtámogatják az immunrendszert és ezáltal hozzájárulnak a kóros vírusok eltüntetéséhez, a triperpének a panaszokat enyhítik.
De, ez még nem minden! A pecsétviaszgomba tele van esszenciális aminosavakkal, amik szinte kikergetik testünkből a kellemetlen téli vírusokat. Számos tanulmány (3). igazolja, hogy az aminosavak jelentős hatással lehetnek az immunrendszer felerősítésére.

Források:

(1) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6353236/

(2) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16230843/

(3)https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17403271/#:~:text=Increasing%20evidence%20shows%20that%20dietary,thereby%20reducing%20morbidity%20and%20mortality

https://gobertpartners.com/what-do-triterpenes-do

https://mycologynutrition.com/blogs/news/cold-flu-allergies-which-mushroom-is-best-how-should-i-take-it

A cikkben olvasható állítások nem vonatkoznak közvetlenül a honlapon szereplő termékeinkre