Gyógygomba mellrák ellen: „Annyira visszahúzódott a daganat, hogy alig lehetett észlelni”

Az eredeti dr. Fachet gyógygomba egyenesen a feltalálótól

Béke Gyuláné felépült a mellrákból

Béke Gyuláné szeme előtt egyetlen cél lebegett: eltökélte, hogy mindent megtesz a mellrák leküzdése érdekében. Élni akarása, a támogató közeg, ami a gyermekei és a férje személyében körülvette, és persze a gyógygomba is hozzájárult ahhoz, hogy ez végül sikerült neki.

– Úgy érzem, hogy nekem nagyon sokat segített a Fachet gyógygomba. Elsősorban azzal, hogy a kezelések mellékhatásait csökkentette, és nem volt olyan rossz az erőnlétem, végig nagyon stramm maradtam. A gyomromat tette leginkább tönkre a kemoterápia, de az is sikeresen rendbejött – mesélte a 80-hoz közel is életerővel teli Béke Gyuláné, akinél duktális karcinómát, az emlőrák egyik fajtáját diagnosztizálták. – 2021-ben vettem észre, hogy valami gond van a jobb mellemmel. Ultrahangot csináltak, aztán kerültem a Debreceni Egyetem emlő szakrendelésére, ahol mintavételt javasoltak. Én ebbe is belementem, mert mindenképpen meg akartam gyógyulni. Sajnos a mintavétel rosszindulatú daganatot mutatott ki. Mindez júniusban történt, szeptember 10-én pedig műtéti úton eltávolították a daganatot. Maga az operáció problémamentesen sikerült hál’ istennek, és a felépülési időszak alatt sem adódott semmilyen probléma. Október végén elküldtek az Onkológiai Klinikára, ahol folytatódott a gyógykezelésem. Már a műtét után megrendelte nekem a lányom a Fachet Vital Defens basic gombát, amiből 2×4 kapszulát szedtem C-vitaminnal együtt. Novemberben megkezdték a kemoterápiát, amit háromhetente kaptam. December elején volt a második kemoterápia, de karácsony előtt még bevállaltam egyet, viszont attól nagyon beteg lettem. Azt a karácsonyt nem kívánom senkinek. Hánytam, gyengének éreztem magam és nem tudtam felállni. Ez az egy kezelés terített le, érdekes módon az összes többit nagyon jól viseltem.

Bár, egy ideig minden jól alakult, az asszony sajnos lesújtó híreket kapott az orvostól.

– A kezelések közben csináltak egy CT-t, ami kimutatta, hogy a bal mellemben is van egy daganat. Újabb műtét várt rám, aminek az volt a feltétele, hogy 2022 február végén befejeződjön a kemó. A sebész márciusra jegyzett elő, viszont azt vették észre, hogy a kezelés és a gyógygombák hatására annyira visszahúzódott a daganat, hogy alig lehetett észlelni. Május elején elkezdődött a sugárkezelés, amiből összesen 23-at kaptam. Ezidő alatt 2×4 kapszula gyógygombát szedtem. A sugárterápiát meg sem éreztem, és, bár közben Covid-os lettem, azt is kihordtam lábon. Háromhavonta járok kontrollvizsgálatra, és eddig mindegyik eredmény jó. Egyedül Letrozolt kell szednem, amit a hormonfüggő emlőrák újbóli kialakulásának megelőzésére kapok – mondta az asszony, akitől a lánya, Andrea vette át a szót.

– Amikor kiderült a diagnózis, kimondottan a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére keresetünk valamit a bátyámmal a neten. Így találtunk rá a Fachet gyógygombára. Meggyőzött minket Fachet professzor munkássága, akinek a személye Debrecenhez is köthető. Anyu nem ágált ellene, azt mondta, mindent beszed, a vasat is megeszi, csak élhessen. A bátyámmal egymást váltva támogattuk anyut a kezelések alatt, sőt még egy külsőst is beszerveztünk. Borzasztóan rettegtünk, hogy mi lesz az egyes kezelések után, de leszámítva azt az egy karácsonyt, megúsztuk ennyivel. Arra nem is számítottunk, hogy ilyen fantasztikus eredményt fogunk elérni a gombával.

Béke Gyuláné egy ideig szüneteltette a gombák szedését, de nemrégiben újra elkezdte alkalmazni őket.

–  Bár minden eredményem negatív, az immunrendszerem és erőnlétem erősítése céljából – kb. 1,5 év kihagyás után – 2024 februárjától újra a Fachet Vital Defense basic gyógygomba készítményt szedem, napi 2×2 kapszulát.