Pecsétviaszgomba és a rák kezelése

Az eredeti dr. Fachet gyógygomba egyenesen a feltalálótól

Pecsétviaszgomba rák ellen

Amikor nem még nem léteztek antibiotikumok, kortizon és más gyógyszerek, az immunrendszer stimulálására és az egészség fenntartására képes természetes anyagok alapvető fontosságúak voltak. Közéjük tartozott a pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum, reishi), amely annyira fontos a hagyományos keleti gyógyászatban, hogy kiérdemelte a halhatatlanság gombája nevet. A következőkben dr. Fabio Diana belgyógyász szakorvos cikkét ismertetjük, amelyből kiderül milyen betegségek – beleértve a rákot is – esetében lehet segítségünkre a pecsétviaszgomba. .

Pecsétviaszgomba rák ellen
Pecsétviaszgomba rák kezelésére: az orvos véleménye

Az utóbbi évtizedekben, amint ez történt a hagyományos orvoslásból származó számos kivonat esetében, a tudományos kutatásoknak sikerült kimutatni és megerősítenie a pecsétviaszgomba lehetséges jótékony hatásait a betegségek kezelésében és az egészség fenntartásában. Számos ázsiai országban tápanyagnak tekintik, vagyis olyan élelmiszernek, amely képes egészségügyi előnyöket nyújtani és javítani az életminőséget. A pecsétviaszgomba hatóanyagai különféle megelőző és gyógyító hatással rendelkeznek.

Immunrendszer szabályozása

A pecsétviaszgomba immunmoduláló tulajdonságáról ismert, azaz képes kiegyensúlyozni az immunválaszt. Tanulmányok kimutatták, hogy egyes hatóanyagok, különösen a gyógygombában található béta-glükánok, szabályozzák az immunrendszert támogató sejtek aktivitását.
Ez a hatás különösen hasznos lehet a fertőzések megelőzésében és az autoimmun betegségek, például a rheumatoid arthritis kezelésének támogatásában, ahol az immunrendszer szabályozása döntő jelentőségű. A kutatás rávilágított a pecsétviaszgomba rákellenes tulajdonságaira is.
Bioaktív vegyületei gátolják a rákos sejtek szaporodását azáltal, hogy apoptózist, tehát programozott sejthalált indítanak el bennük, valamint csökkentik ezeknek a sejteknek a vérellátását. Noha ezek a tanulmányok ígéretesek fontos hangsúlyozni, hogy a pecsétviaszgomba nem helyettesíti a hagyományos terápiákat. Adjuvánsnak (kiegészítőnek) tekinthető a rák kezelésében az immunválasz serkentésével, továbbá a sugár- és a kemoterápia mellékhatásainak csökkentésével, természetesen mindig orvosi felügyelet mellett.

Szív- és érrendszeri támogatás

Jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre is kutatások kimutatták, hogy hozzájárulhat a vérnyomás csökkentéséhez, az LDL koleszterinszint csökkentéséhez és a jó koleszterin (HDL) növeléséhez. Ezek a hatások csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát azáltal, hogy természetes támogatást nyújtanak a szív egészségéhez.

Antioxidáns és metabolikus hatás

Mint a legtöbb gyógygomba, fontos antioxidáns anyagokat is tartalmaz, amelyek megóvják a sejteket a szabad gyökök okozta károsodásoktól. Ez a szempont alapvető fontosságú mind a krónikus betegségek megelőzésében, mind az öregedési folyamatok lelassításában. Ezenkívül a tanulmányok azt mutatják, hogy a pecsétviaszgomba pozitív hatással lehet az anyagcserére, ideértve a vércukorszint lehetséges csökkentését, így értékes támogatást nyújthat a 2. típusú cukorbetegség kezelésében.

Probiotikumként is működik

A pecsétviaszgomba az immunrendszer mellett a bélműködés szabályozásában is hasznunkra lehet. Ez a hatás annak tulajdonítható, hogy prebiotikus összetevői táplálékul szolgálnak a jótékony bélbaktériumok számára. Így a pecsétviaszgomba segítségével helyreállíthatjuk, illetve megőrizhetjük a bélflóránk egyensúlyát. Ami mások mellett azért is fontos, mert a bélflóra állapota alapvetően meghatározza az immunrendszer működését: csak a kiegyensúlyozott bélflóra esetén lehet testünk védekezőképessége optimális. Továbbá, a pecsétviaszgomba bebizonyította, hogy képes csökkenteni a bélgyulladást és javítani a bélgát funkcióját.

Összegzés

Annak ellenére, hogy nagyszámú tanulmány támogatja a pecsétviaszgomba alkalmazását a különféle terápiák, emellett megelőző kezelések tekintetében fontos, hogy körültekintően mérlegeljük a használatát. A választott terméknek minőséginek kell lennie, tartalmazza megfelelő koncentrációban a hatóanyagokat. Lényeges, hogy a pecsétviaszgomba kúraszerű szedése a gyógyszerekkel való lehetséges kölcsönhatások elkerülése érdekében orvosi felügyelet mellett javasolt.

Forrás:

https://www.ladige.it/blog/2024/04/03/reishi-gli-effetti-benefici-del-fungo-dell-immortalita-1.3747061

Bár a dr. Fachet termékek tartalmazzák a cikkben szereplő gyógygombát, a fentiekben olvasható állítások nem vonatkoztathatók közvetlenül a honlapon árusított termékeinkre. Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a kiegyensúlyozott étrendet és életmódot, valamint nem válthatják ki a gyógyszeres kezelést.