Fachet Vital Defense Plus: immunerősítő gyógygomba kivonat

Az eredeti dr. Fachet gyógygomba egyenesen a feltalálótól

Immunerősítés dr. Fachet Vital Defense Plus

Immunerősítő gyógygomba dr. Fachet professzortól

Tudta, hogy a gombakivonatok keverékét tartalmazó készítmények jóval hatékonyabbak a mono gombáknál, ráadásul még olyan kiegészítő összetevőket is tartalmaznak, amelyek felerősíti a gombák többek között immunerősítő hatását?

Léteznek olyan, a növényekben fellelhető vegyületek, amelyek immunrendszerre gyakorolt jótékony hatása kiemelkedő. Ezek egyike a rezveratrol, amely ötvözve a gombák poliszacharidjaival különösen előnyös lehet e téren. A két vegyület együttes felhasználása, ha nem is csodákra, de csodálatos dolgokra képes.

Nem elegendő egyetlen gyógygomba vagy hatóanyag

Fachet professzor, a Fachet Vital Defense Plus megalkotója úgy találta, nincs egyetlen speciális hatóanyag, amely az immunrendszer minden reakcióját önállóan képes lenne aktiválni vagy beindítani, de bizonyos gyógygomba-kivonatok nagyon hatékonyak lehetnek e téren. Azt volt a vágya, hogy bárki számára elérhetővé tegye az immunerősítő hatóanyagokat. A 40 százalékos poliszacharid-tartalommal rendelkező Fachet Vital Defense Plus szintén többféle gyógygomba-kivonat keveréke. A készítmény nemcsak a betegeken segíthet, hanem preventív jelleggel is alkalmazható. A gombák számos egyéb értékes komponenst – pl. fehérjéket, vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat – is tartalmaznak. Ezeknek további egészségügyi előnyei lehetnek.

Az összetett termékek nagyobb erőt képviselnek

Kutatások sokasága igazolta, hogy biológiailag aktív hatóanyagokat rejtő gyógygombák oly módon serkentik az immunvédekezést, hogy beavatkoznak az immunrendszer különböző folyamataiba. A gyógygombák használata során fontos, hogy a hatóanyagok felszívódása biztosított legyen, ezért a komplex készítményekbe pedig olyan kiegészítő összetevők is kerültek, amelyek fokozzák a gombák hatását.

Egy sor immunmoduláló és tumorellenes aktivitást magáénak tudható vegyületet izoláltak a gombákból. Ide sorolhatók a különféle poliszacharidok, főként a b-D-glukánok. Bizonyos gyógygomba metabolitok élénkítő hatással bírtak a natural killer, vagyis a természetes ölősejtekre. Számos tudományos kutatás bizonyítja a gombák poliszacharidjainak immunstimuláló hatását, kitérve azok jelentőségére a daganatos betegségek kezelése során. Fachet professzor a kutatásaiban is erre helyezte a hangsúlyt. Úgy találta, hogy az immunrendszer teljeskörű támogatásához kevés egyféle gyógygomba vagy vegyület, csakis több összetevő együttes alkalmazása lehet eredményes.

Milyen összetevőket tartalmaz a Fachet Vital Defense Plus?

Hernyógomba: A hernyógomba (Cordyceps sinensis) bizonyos növényi vegyületei, az úgynevezett szterolok nemcsak a koleszterinszint csökkentésére alkalmasak, de fokozzák az immunsejtek aktivitását is, ezáltal támogatják az immunerősítést. Növelik az ölősejtek hatékonyságát a benne lévő nukleozidok, amelyek meggátolhatják a vírusok szaporodását, részt vesznek a rákos és fertőzött sejtek elpusztításában. A hernyógomba emellett növeli a véroxigén mennyiségét, ami magasabb energiaszinthez vezet. In vitro és in vivo kísérletekben egyaránt számos nukleozidról, poliszacharidról és szterinről számoltak be az egészség előmozdításáról. Jóllehet még túl korai lehet azt hinni, hogy ezeknek az eredményeknek köszönhetően gyógyszerként használható fel a hernyógomba, azonban elegendő bizonyíték van a további kutatások indoklására. [1.]

Bokrosgomba

A bokrosgomba (Grifola frondosa) az egyik legjobb természetes immunőr, mivel képes a természetes ölősejtek aktiválására. Számottevő glutation- és ergotheonein tartalommal rendelkezik, amelyek öregedésgátló vegyületek. Jlentős mennyiségben tartalmaz béta-glükánt. Fokozza bizonyos sejtek aktivitását, aminek következtében interleukinek és limfokinek szabadulnak fel. Ezek kulcsszerepet töltenek be az immunitás megfelelő működésében, és meggátolják a szabad gyökök károsító hatásait. Az elmúlt három évtizedben kimutatták, hogy a G. frondosa poliszacharidok különféle ígéretes bioaktivitásokkal rendelkeznek, elsősorban daganatellenes és immunmodulációs, antioxidációs, anti-hiperglikémiás hatásúak. [2]

Pecsétviaszgomba

A pecsétviaszgomba (Ganoderma lucidum) terpénjei csökkentik a hisztamin termelődését, ezért allergiák megelőzésére, a tünetek enyhítésére is sikerrel használható. Fokozza a sejtek oxigénfelvételét, serkenti a májműködést, vagyis hatékony méregtelenítő. Nagyszerű vírusölő, fogyasztása ajánlott a szezonális megbetegedések (megfázás, influenza, nátha), illetve más légúti gyulladások megelőzésére, kezelésére. A Ganoderma egyik legfontosabb hatása az, hogy fokozhatja az immunrendszer működését. Számos jelentés kimutatta, hogy a benne lévő poliszacharidok in vivo és in vitro kísérletekben egyaránt modulálják az immunrendszert. [2.] A dagantos betegek körében végzett kutatások alátámasztották, hogy a Ganoderma lucidumban fellehető molekulák némelyike ​​fokozhatja fehérvérsejtek működést. Nem világos azonban, hogy a gomba poliszacharidjai immunmoduláló hatással rendelkeznek-e az emberekre. Számos olyan molekula található benne, beleértve a triterpenoidokat, a poliszacharidokat és a peptidoglikánokat, amelyek felelősek az egészségre gyakorolt jótékony ​​hatásokért. [3.]  

A pecsétviaszgomba speciális alkalmazásai és ezeknek tulajdonított egészségügyi előnyei magukban foglalják a vércukorszint szabályozását, az immunrendszer modulációját, a májvédő hatást, és még sok mást. A gombában rejlő bioaktív összetevők többféle jótékony tulajdonsággal rendelkeznek olyan kórképekesetén, mint például a krónikus hepatitis, magas vérnyomás, hiperlipemia, ízületi gyulladás, álmatlanság, hörghurut, asztma, gyomorfekély, érelmeszesedés, leukopénia, cukorbetegség, anorexia és rák.  A rendelkezésre álló nagy mennyiségű irodalom ellenére a pecsétviaszgombát főként immunfokozóként és egészséget támogató étrend-kiegészítőként használják, nem terápiás céllal. [4.] A gomba egészségügyi előnyeivel kapcsolatos különféle vélemények nagyrészt anekdotikus bizonyítékokon, a hagyományos felhasználáson alapulnak. A legfrissebb jelentések azonban tudományos alátámasztást nyújtanak a Ganoderma egészségügyi előnyeivel kapcsolatos néhány ősi állításra.

Rezveratrol

A rezveratrol nagyon erős antioxidáns hatással bír. Ennek hála, jelentősen csökkentheti a daganatok és egyéb degeneratív elváltozások, gyulladások, továbbá a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Alkalmas lehet a bélflóra összetételének megváltoztatására, ezáltal alacsonyabb lesz a trimetil-amin-oxid bakteriális bomlásakor létrejövő trimetil-amin szintje. Utóbbi az érelmeszesedést előidéző trimetil-amin-N-oxid prekurzora (előanyaga). Amennyiben ennek szintje alacsony, azérelmeszesedés rizikója is csökken. A biológiailag aktív vegyületnek az immunrendszerre gyakorolt ​​hatása széles körű egészségügyi előnyökkel jár a különféle autoimmun és krónikus gyulladásos betegségek esetén. A rezveratrol az immunsejt-szabályozást, a gyulladáscsökkentő citokinek szintézisével és a génexpresszió megzavarásával fejti ki.

A Fachet Vital Defense Plus gyógygomba-kivonatokat tartalmaz és nem gombaport

A gombapor nagyrészt sima őrlemény, a kivonat pedig vizes, vagy alkoholos kivonással nyert hatóanyagokkal dúsított terméket takar. A gombaporok és a gombakivonatok közötti különbséget fontos megérteni. A két anyag különféleképpen készül, és különféle gyógyászati tulajdonságokkal rendelkezik. Az extrahált vegyületek sokkal hatékonyabbak, mint a szárított gombapor. A gyógygombák legtöbb jótékony vegyületét a gombák sejtfala zárja be. A sejtfal kitinből, kemény és emészthetetlen anyagból áll, ami hővel bontható le. A forró víz lebontja a sejtfalat, és felszabadítja a béta-glükánokat, poliszacharidokat, antioxidánsokat és más gyulladásgátló vegyületeket. A többi gyógyászati célra szánt tápanyag csak alkohollal történő extrakcióval vonható ki. Az alkoholkivonás feloldja többek közt a triterpéneket. Az extrahálatlan gombák terápiás hatása jóval szerényebb Az extraktumok hátránya, hogy egyes diétás rostok, illetve a vitaminok és ásványi anyagok egy része valószínűleg elvész.

Források és hivatkozások:

 [1.]  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/32288794

 [2.] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28366857

 [3.] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92757/

 [4.] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23557365

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780857090379500163

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1160565/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/278858#benefits

Figyelem!
Az étrend-kiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. Betegség esetén minden esetben forduljon szakorvoshoz. A táplálékkiegészitők nem helyettesítik a változatos, egészséges étrendet és a rendszeres testmozgást. Az eredmények egyénenként eltérőek lehetnek és nem garantáltak.